woensdag 31 juli 2013

Mijn eerste aankoop voor mijn winkelkast

Ik laat jullie gelijk mijn eerste aankoop voor mijn winkelkast zien. Ik heb al in mijn gedachte wat ik wil. Nu enkel de spulletjes zoeken. Ik heb twee van die houten tijdschriften dozen bij de Kwantum. Eentje voor de post en eentje voor de tijdschriften.
Het is jammer dat niemand een reactie achter laat. Zo te zien heb wel lezers. Maar ik zou zo graag willen weten wat jullie van mijn blog vinden. Maak mij blij met een reactie.



Mijn droomkast

Het begon met een dressoir. Ik heb al een hele mooie vitrinekastje en daar kon ik mijn boeken in kwijt.  Dus ik ben naar een woonboulevard gereden om een dressoir te zoeken. Ik dacht aan een kleine dressoir in de kleur wit met van die schuifdeurtjes. Dat was betaalbaar. Een winkelkast vond ik ook wel mooi, maar ik wist de prijzen al. Dat zou me tussen de 1200 euro en 1500 euro gaan kosten. Op marktplaats kon ik ook geen leuke kastje vinden.
Toen zag ik bij Pronto in een oulethoekje een winkelkast in het  wit. Van dezelfde serie als mijn tv kastje. De kast was afgesprijsd naar 800 euro. Maar ik twijfelde. Ben naar huis gereden en heb mijn man meegenomen. Die vond de kast tegen mijn verwachting in ook heel mooi. Hij waswel groot en maar wel heel mooi. We hebben hem niet gekocht, want ik wou er nog een nachtje over slapen. Ik ging nu wel voor de winkelkast.
Thuis aangekomen ging mijn man toch op marktplaats kijken. En ja hoor, hij had er eentje gevonden in de buurt. Ik heb die mevrouw gebeld en ik mocht komen kijken. De kast was nog niet heel lang geleden gekocht voor 1500 euro in Poortvliet. Hij was cremekleurig en mevrouw wilde liever alles wit.
Die mevrouw had ik echt een doomhuisje. Ik keek mijn ogen uit. Riviera maison stijl, veel wit, oude kastjes die ze zelf in het wit heeft geverfd en brocante spulletjes. Zelfs de keuken was in landelijke stijl. Ik had eigenlijk moeten vragen of ik foto's mocht maken. Iets voor de volgende keer.
Om het verhaaltje kort te maken, ik heb de kast gekocht. Ze vroeg er aardig wat voor, maar hij is het waard. En hij staat in mijn woonkamer te pronken en ben er echt verliefd op. Hij staat goed bij mijn bank en eetstoelen. Nu de kast nog vullen en een koper vinden voor mijn vitrinekastje. Want anders heb ik teveel kasten in mijn woonkamer.


maandag 29 juli 2013

Mijn grote vazen wit geverfd

Sinds dat ik overgegaan ben op landelijke stijl, lees ik geregeld blogs over brocante etc. Waar ik sinds kort ook interesse in heb, is oude meubels in het wit verven. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, schijnt het simpel te zijn. Dus ik ben me daarin aan het verdiepen. Ik heb nog geen kastje wit geverfd. Zodra ik eeen kastje heb geverfd zal ik het showen. Ik heb dus gelezen dat je ook vazen kunt verven. En nu had ik twee van die grote zilveren vazen voor het raam staan (ooit bij de Intratuin gekocht). Ik heb alle zilveren accessoires weg gedaan, alleen die vazen. Ik dacht ik heb toch niets te verliezen, laat ik ze maar wit verven. En het is gelukt. Ik heb ze met grondverf geverfd. Het is best wel leuk om te doen. Je bent ontspannen aan het werk en het geeft je een goed gevoel. Ik ben op zich wel tevreden, alleen ik moet wat aan de plantjes doen. Wat vinden jullie van mijn vazen? Staan de planten erin? Of moet ik ietsje grotere planten erin zetten?


Grote voorraadpotten voor decoratie voor het keukenraam

Vorige jaar was ik op zoek naar van die grote voorraadpotten om ze neer te zetten op mijn aanrecht voor het keukenraam. Alleen zag ze bij Intratuin maar daar waren ze vrij prijzig. En nu had ik ze een paar weken terug bij Blokker gezien. Alleen ze waren 15 euro per stuk. Ik dacht die ga ik binnenkort halen. En elke week liep ik de Blokker binnen als ik in de stad was maar ik nam ze niet mee. Ik stelde het telkens uit. Er zijn volgens mij meer vrouwen die hier last van hebben. Dus uitstellen van aankopen en de producten wel wekelijks bezoeken. Of ben ik de enige. Maar afgelopen zaterdag was het zover. Ik heb de voorraadpotten gekocht (twee zelfs). Spijt dat ik ze gekocht heb, heb ik niet. Ze staan heel mooi voor het keukenraampje op mijn aanrecht. Ze zijn trouwens superhandig. Want die deksels zitten goed vast. Dus er komt niet veel lucht bij. Handig om koekjes, muffins en broodjes te bewaren.


zondag 28 juli 2013

Wat ophangen boven de TV?

Boven de tv hing er niets. Ik had eerst een wat hogere tv meubel en toen was het niet mooi om iets boven de tv op te hangen. Een mooie witte grote klok van Riviera maison zou er heel mooi staan. Alleen ze zijn best wel prijzig. Bij de Action kwam ik deze klok tegen. Heeft ook wel iets landelijks. Ben tevreden maar die witte klok van Riviera Maison blijft in mijn hoofd spoken, dus wie weet.



Twee kandelaars van de Action

Houten witte kandelaars die moet je hebben om een landelijke stijl sfeer te creeeren. Ik heb ze gevonden bij de Action en er gelijk zilveren hartjes aan gehangen. Ze staan beeldig op het tv meubel. Vinden jullie dat ook?



Dienblaadje met decoratie voor op tv meubel


Ik kreeg laatst een dienblaadje met van alles en nog wat verpakt in cellofaanpapier omdat ik voor iemand een taart had gebakken. Jaaaa ik heb nog een hobby, taarten bakken. Ook daar geniet ik van. Maar daarover een andere keer. Op het dienblaadje heb ik een olielampje (maar 1 euro bij de Prijsmepper), een kandelaar en zo'n geuroliekaarsje gezet. De kleine foam roosjes zijn van de Action.

Een foto nog van een taart die ik gebakken heb.


Het tv kastje

Mijn kinderen zijn wat ouder geworden. Dus het werd tijd voor een laag tv kastje. Alleen het zal wel wennen zijn. Het is wit kasje afkomstig van Pronto. We hebben de tv erop gezet. Allleen manlief heeft een schotel en daar hoort zo'n decoder bij en we hebben er nog eentje van KPN. Dus hij dacht zet er eentje op het bovenste plankje en eentje op het onderste plankje. Maar dit is hoe mannen denken. Ik heb al aangegeven dat het zo niet blijft staan. Ben nog op zoek naar een mandje voor de onderste plankje of iets anders. Zodra ik iets heb laat ik het jullie weten.

Vensterbankje boven de bankstel

Ik heb een klein vensterbankje met raam boven de bankstel. Vind het een ramp. Maar moet het er het beste van maken. Ik heb al een begin gemaakt om het vensterbankje in te richten. Twee kleine plantjes. De bloempotten zijn van de Action. Vond de roze roosjes wel mooi. Alleen de plantjes houden het nooit lang vol bij mij. Ze zijn niet echt goedkoop en gaan niet lang mee omdat ze snel dood gaan. Maar ik vind toch dat je plantjes in je woonkamer moet hebben. Het oogt heel mooi. Dus ben overgegaan op nepplantjes. En de nepplantjes die ik heb gekocht (Intratuin) lijken niet echt nep.
De kandelaar, dat is een verhaal apart. Ik was bij de Prijsmepper. Een vrouw had heel haar karretje vol met van alles. Ik zag dat ze net twee windlichten in haar handen. had die ik niet voor veel meer bij de Kruidvat had gekocht. Helaas waren die twee het laatst. Pech voor mij. De verhaal van de windlichten volgen nog. Maar toen zei ze van die kandelaar is ook mooi. Was maar 2 euro. En je kan er kleine hartjes aan hangen. Dus heb hem meegenomen. Moet er nog kaarsen in doen. Ik heb creme kleurige kaarsen meegenomen in plaats van witte. En ik denk dat dat niet staat. Het plekje van de kandelaar is tijdelijk. Of het nog een vast plekje krijgt is de vraag.

Kussens voor de bank

Bij een nieuwe bank horen nieuwe kussen. Had al heel wat leuke gezien bij Pronto. Maar ze waren best wel prijzig. Dus de dure kussen wou ik uitstellen. Tot ik van de week bij de action kwam. Ik heb er twee meegenomen. En ben tevreden en  ze staan mooi. Alleen de touwetjes gaan eruit als je er aan trekt. Maar ik er zuinig mee doen. Dus ben weer terug gegaan voor nog meer kussentjes. Wil er nog twee creme kleurige bij hebben. Maar helaas, telkens zijn ze op. Ik ga morgen nog een poging wagen. En anders worden het weer twee oudroze.

De leren bank waarmee het begon


Het begon allemaal met de leren hoekbank. In de winkel zag hij er kleiner uit. De bank ging heel moeilijk naar binnen. Uiteindelijk is het wel gelukt met een beetje schade aan de bank. Ik heb zitten stressen maar het is gelukt en hij staat er. Toen vond ik hem te groot. Ik heb geen grote woonkamer. De woonkamer is ongeveer 7 meter lang en de voorkant is 4 meter breed en de achterkant is 3 meter breed. Volgens mijn zus viel de grootte wel mee. Maar ben er heel blij mee. Zowel manlief als ik kunnen languit op de bank liggen.

Witte kastje landelijke stijl

Eindelijk had ik een paar weken terug een witte kastje gekocht via marktplaats. Ik heb precies een plekje in een hoekje waar die zou passen. En al jaren droomde ik van een boekenkast. Maar het kwam er maar niet van. En nu kon ik mijn boeken kwijt in het kastje. Mijn geluk kon niet meer op. Mijn licht eiken meubels die ik al jaren had konden de deur uit. Vervolg van het kastje volgt nog.

Grote dienblad met decoratie

Een paar weken terug was ik bij de action aan het rond neuzen. Toen zag ik een vrouw met het dienblad en de grote grijze windlicht/kandelaar lopen. Ik zei tegen die mevrouw dat ziet er leuk uit. Ze vond het niet erg als ik haar na zou doen. Dus heb de grote witte dienblad ook gekocht en de grijze windlicht. Thuis aangekomen heb ik er nog een kandelaar opgezet. De volgende dag ben ik weer terug naar de action gegaan en ben op zoek gegaan naar een grote witte roos. Ik had hem eigenlijk groter gewild. Maar helaas niet gevonden.
Tegenwoordig kom ik ook veel bij de prijsmepper (outlet kruidvat en trekpleister)  Ik hou de decoratie accessoires in de gaten. Ze hebben nu 50% korting op de decoratie accessoires en 75% korting op de kaarsen. Ik heb de witte fles daar gekocht en een ambi pure kaarsje. Die ruiken zo lekker. Ik brand ze in de winter en heb een hele voorraad voor de winter.

zaterdag 27 juli 2013

Wie ben ik en waarom begin ik met bloggen

Hallo allemaal,

Allereerst zal ik mij voorstellen. Ik ben 37 jaar en moeder van 3 kinderen. Verder werk ik 28 uur per week op de financiële afdeling van een organisatie. De laatste tijd heb ik een landelijke stijl tik/verslaving. Het begon met een bankstel en intussen heb ik allemaal nieuwe meubels in mijn woonkamers. Ik geniet van het decoreren van mijn huis en doe allerlei ideeën op met shoppen en andere blogs bekijken. Zodra ik iets heb gekocht of opnieuw heb ingericht dan whatsapp ik foto's naar mijn zus. Maar ik wil het met meer mensen delen. Vandaar dat ik een poging doe om te bloggen. Schrijven is niet mijn sterkste kant, maar misschien onderschat ik mezelf. Ik wil gewoon genieten en andere mensen ook blij maken vandaar mijn blog. Dus volg mijn blog en maak mij happy.